Gått...

Igår hade det varit intressant att haft på mig stegräknaren på jobbet, känns som jag fick gå en mil under kvällen, det var kaos på jobbet, svimfärdig. Sen fick jag i alla fall gå ytterligare 3 km från busshållplatsen, för jag hann inte med den andra bussen, kom hem först vid midnatt.
 
Idag har jag sprungit en hel runda :) 1,41 km.
Bestämde mig för att springa till en stenmur och tillbaks.

Bröd

Bakade bröd idag, ganska roligt, bortsett från att det tar sån tid med jäsningen.
 
Här är receptet:
½ paket torrjäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
2 msk olja
3 dl havregryn
1 dl linfrö
ca 9 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
 
Rör ut jästen i lite av det kalla vattnet. Häll i resten av vattnet och tillsätt olja, salt, havregryn och linfrö. Rör om och låt svälla i 10 minuter. Blanda i grahamsmjölet och vetemjölet, men spara lite till utbakningen. Arbeta degen i 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Strö över lite vetemjöl och låt jäsa under bakduk i 1 timma. Ta upp degen på ett mjölat bord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och forma till två små limpor eller dela degen i mindre bitar och platta ut till thekakor. Lägg bröden på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter. Skåra bröden med en kniv eller nagga dom med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader tills de får en fin färg. Ca 8 minuter för thekakor.Lägg bröden på galler för att svalna, pensla ev med vatten.

Hästarna

Fina :)
 
 

Första joggingturen i år

Idag har jag sprungit för första gången i år. :)
Har aldrig tyckt om att springa, då jag lätt får ont i knäna och tycker det är tungt och jobbigt.
Men K och jag började med att springa i skogen och sedan en runda, sprang dock inte hela sträckan, men mer än jag trodde utan att det var särskilt jobbigt, 3,1 km. Däremot har jag hemskt mycket träningsvärk just nu, för jag stretchade inte tillräckligt mycket. Får väl skylla mig själv.
 
 

Högskoleprovet

Anmäld till högskoleprovet. Dags att plugga denna gången..

:) :)

Världens roligaste dag idag!! :)

RSS 2.0